Davetiye & Eğitim Vizesi

Mengütaş Türkçe Kursu Kabul Belgesi (Davetiye)

vizaMengütaş Dil Eğitim Merkezinde Türkçe dil eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilere ikamet ettikleri ülkerlerdeki Türkiye Cumhuriyetinin Büyükelçilik veya başkonsolosluklarından alınacak eğitim vizesi için Türkçe kursuna kayıt kabul belgesi verilir.

Mengütaş Davetiyesi (Türkçe Kursu Kabul Belgesi)

PrintBelge için Gerekli Evraklar:

  1. Öğrencinin Kimliği veya Pasaport Fotokopileri
  2. Vesikalik Fotoğrafi veya Fotoğrafin Taranmış Nüshasi
  3. Davetiye gönderi için posta adresi (İngilizce)
  4. Davetiye alıcının adı – soyadı
  5. Davetiye alıcının telefon numarası

Mengütaş Türkçe Kursu Kabul Belgesi Ücreti: 100 $

Yukarıdaki bilgileri Mengütaş’a E-posta (bilgikut@gmail.com) aracılığıyla gönderdikten sonra, davetiye ücreti olan 100$`i bankadan nasıl gönderileceği hakkında bilgi verilecektir.

Yabancı uyruklu öğrenciler Mengütaş Türkçe Kursu Kabul Belgesi aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri olan büyükelçilik veya konsolosluklardan eğitim vizesi alıp Ankara’da Türkçe öğrenmek için  Türkiye’ye gelebilirler.

Ankara

Ankara’daki Parkların Gece Manzarası

Ankara’da Eğitim Almanın Avantajları:

  1. Ankara memur ve öğrenci şehridir. Eğitim olanakları iyidir.
  2. Ankara Türkiye’nin başkenti olduğundan devlet kurumlarındaki işlerini kolayca halletme özelliğine sahiptir.
  3. Ankara’da yurt, ev ve yemek ücretleri İstanbul’a göre ucuzdur.
  4. Ankara’da trafik sıkışıklığı pek yoktur. Yollar geniş, insanları eğitimlidir.
  5. Ankara havası güzel, İstanbul gibi çok nemli değil.

Türkçe Kursu Öğrenim Vizesi

Türkiye’de Türkçe Dil Kursuna Kabul Edilen Öğrenciler için Türkçe Öğrenim Vizesi Gerekli Belgeler:

Öğrencilerin Türkiye Büyükelçilik veya Konsolosluk Şubelerine şahsi başvuru zorunludur. EGM ile yapılan istizan sonucu vizeleri ita edilebilmektedir.

Öğrenim Vizesi için Gerekli Belge ve Şartlar:

  1. Kabul edildikleri eğitim kurumu ile yaptıkları sözleşme,
  2. Davetiye, öğrenim ücretinin ödendiğine dair makbuz,
  3. En son mezun oldukları okuldan aldıkları diplomanın aslı ve fotokopisi,
  4. Pasaport,
  5. Nüfus cüzdanı,
  6. 2 adet (3 x 4) vesikalık fotoğraf,
  7. Ailesinin maddi durumunu gösterir belge (maaş bordrosu veya banka hesabı).

This Post Has Been Viewed 950 Times

Bir Cevap Yazın